Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hviezdny futbalisti Ronaldo a Messi

Lionel Messi – Cristiano Ronaldo. Večný súboj dvoch výnimočných futbalistov planéty sa neskončil ani po sezóne. Hoci sú trofeje z nej už dávno rozdané, v hre je stále najcennejší individuálny titul roka – Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu sveta a výsledky ligy majstrov.

Po dlhých klubových konfrontáciách bojujú momentálne obaja rivali na reprezentačnej úrovni. Messi v juhoamerickej kvalifikácii majstrovstiev sveta 2014 zaťažil začiatkom júna konto Ekvádora jedným gólom, ku ktorému pridal pár dní na to v prípravnom dueli proti Brazílii ešte hetrik. Ronaldo zatiaľ na majstrovstvách Európy v dvoch zápasoch skupiny neskóroval ani raz a jeho výkony zaostali za očakávaním.

Špekulácie médií, kto má z tejto dvojice väčšie šance na víťazstvo, sú intenzívne a nekonečné, takisto ako stávkové kancelárie bet365. Jorgeho Messiho (na snímke vpravo), otca barcelonskej superhviezdy, zaujímajú tieto diskusie okrajovo. „Rozhodnú len výkony,“ zdôraznil v rozhovore pre RAC1. Jeho syn získal Zlatú loptu posledné tri roky, keď v dvoch prípadoch odsunul za seba svojho najväčšieho konkurenta Cristiana Ronalda.

„Môj syn má víťaznú mentalitu a na tom sa nič nezmení. Bol veľmi sklamaný, keď Barcelona vypadla v semifinále Ligy majstrov s Chelsea. No on sa z prehry poučil,“ povedal Jorge Messi. Z neustálych porovnávaní Lionela a Cristiana je vraj už unavený i znechutený. Podľa jeho názoru to dobrej veci neprospieva. „Tých dvoch všade v médiách porovnávajú. Sú z toho len diskusie a špekulácie, ktoré prinášajú negatívny efekt.“

No v ďalšej replike si Messi senior tak trochu ´rýpol´ do Ronalda. „Zlatá lopta sa získava za dobré výkony na ihrisku, nie za reklamu,“ vyhlásil v zreteľnej narážke na Portugalčanovu väčšiu aktivitu i popularitu v oblasti reklamného priemyslu.


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014