Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O Jágrovom ďalšom pôsobisku sa rozhodne až v júli

Česká hviezda Jaromír Jágr má za sebou ďalšiu sezónu v NHL. Túto sezónu sa jeho tým „letcov“ dobojoval až do štvrťfinále vyraďovacej časti, kde utrpeli porážku 1:4 na zápasy s Devils z neďalekého New Jersey. Jágr už vo veku 40 rokov vstúpi na trh ako voľný nechránený hráč a o bude môcť rozhodnúť o svojom osude sám. Záujem o Jágra prejavilo už zopár klubov, medzi nimi i jeho súčasný klub Philadelphia Flyres. Okrem Philadelphie má záujem i Detroit Red Wings a Montreal Canadiens v bráne s Petrom Budajom.

Tipovanie Jágrovho ďalšieho pôsobiska je však diskutabilné. Sám Jágr vyjadril svoju túžbu hrať v zámorskej lige aj ďalší rok, ale necháva si otvorené dvere. So svojim klubom ešte nerokoval, i keď počas sezóny si obidve strany pochvaľovali vzájomnú spoluprácu. Philadelphia ostáva v kontakte s Jágrovým agentom a celá záležitosť je predmetom ďalšieho rokovania.

Čakanie oboch strán až na otvorenie trhu má pár praktických dôvodov. Vedenie klubu sa dozvie, aký bude mať nový rozpočet a podľa toho sa rozhodne pre ďalšie nákupy hráčov. Na druhej strane, Jágr si podľa nových posíl môže zanalyzovať svoj možný priestor na lade v novej sezóne. Ku koncu sezóny sa totiž trochu sťažoval na kratší hrací čas než bol doposiaľ zvyknutý.

Jágr ešte zvažuje pôsobenie v Detroite, ktorý minulú sezónu naberal aj množstvo veteránov. Jágr potvrdzuje, že česká liga budúcu sezónu určite nehrozí a podľa spolupracovníka Jágrovho asistenta je najpravdepodobnejším scenárom obnovená zmluva vo Philadelphii.


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014