Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odhalená výplata ruských hokejistov

Včera sa v ruskom Novukuznecku uskutočnilo stretnutie vedenia miestneho hokejového tímu Metallurg, ktorý účinkuje v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), s najvýznamnejšími obchodníkmi a priemyselníkmi regiónu. Dôvodom stretnutia boli výsledky corgoň ligy a financovanie hokejového tímu a jeho budúcnosť. Prezident hokejového tímu Metallurg Novokuzneck Sergej Kuznecov uviedol, že tím má "finančnú medzeru, ktorú, ak sa nepodarí vyplniť, nebude možné účinkovať v novej sezóne KHL".           

"Peniaze, ktoré nám doposiaľ poskytoval Evraz Holding, nám už nestačia. V KHL sa totiž zmenili pravidlá financovania. V minulosti, keď sa tím nedostal do play off, skončili sa výplaty v rovnakom mesiaci, keď tím prestal hrávať. V tomto roku, bez ohľadu na to či ste išli do play off alebo nie, ste museli hradiť výplaty až do momentu, kedy sa stal známy víťaz Gagarinovho pohára. Znamená to dva resp. dva a pol mesiaca výplat navyše. Taktiež sa zvýšili stávkové kancelárie za lety, hotely, stravu, športové lekárstvo ako aj prípravné kempy", dodáva Kuznecov. Prezident novokuzneckého Metallurgu neobišiel ani tému hráčskych zárobkov.

"So všetkými hráčmi máme podpísané zmluvy a nemyslím si, že by bolo správne ich teraz zverejňovať. Môžem však povedať, že z hľadiska výšky zárobkov, máme tri kategórie hráčov. Sú tu hokejisti, ktorí zarábajú ročne 1 až 1,5 milióna rubľov (necelých 24 tisíc až necelých 36 tisíc eur). Potom sú tu takí, ktorí dostanú ročne 6 až 8 miliónov rubľov (necelých 144 tisíc až necelých 192 tisíc eur). No a niekoľkí elitní hráči ako (Kanaďania) Randy Robitaille, Brent Sopel a (Rus) Alexej Medvedev dostávajú ročne 20 miliónov rubľov a viac (necelých 480 tisíc eur).


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014