Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Veľký rozpočet na posilnenie kádra Tottenhamu

Futbalový klub anglickej Premier League Tottenham Hotspurs sa po skončenej sezóne dočkal výmeny hlavného trénera. Na trénersky post po Harry Redknappovi zasadne Portugalec André Villas-Boas, bývalý tréner Chelsea. Villas-Boas bol počas minulej sezóny z Chelsea vyhodený a po ňom Roberto di Matteo doviedol londýnsky veľkoklub až do víťazného finále Ligy majstrov.

Villas-Boas si získal dôveru vedenia Tottenhamu, a predseda klubu má o novom trénerovi predstavu, že vynesie klub do futbalových výšin. Treba však uznať, že aj keď nebolo umiestnenie Tottenhamu v prvej trojke, za posledných pár rokov bolo štvrté miesto najlepšie hodnotenie. Výsledky Corgoň ligy by sa s touto situáciou asi nedali porovnávať, najmä keď vezmeme do úvahy rozpočet anglických veľkoklubov.

A Villas-Boas sa na rozpočet sťažovať nemôže. Od vedenia klubu dostal čiastku 100 miliónov libier, ktorú ma využiť na posilnenie letného kádra. Posilnenie bude treba najmä po odchode najlepšieho hráča Tottenhamu Chorváta Luku Modriča, o ktorého má záujem Real Madrid a Manchester United. Ďalšou stratou sa stane pravdepodobný odchod reprezentačného útočníka Jermaina Defoa. Odchod spomínaných hráčov sa bude významne podieľať na  navýšení rozpočtu a zvýši ho na čiastku približne 100 miliónov libier.

Všetky futbalové a hokejové ligy po celkom svete, ako i slovenská Extraliga a Corgoň liga odštartujú začiatok novej sezóny na začiatku septembra. Letné mesiace využívajú kluby na zlepšenie kondície športovcov a na prípadne zmeny v súpiske. Veľký úspech zaznamenal futbalový klub Spartak Myjava, ktorý s vysokým vedením postúpil do prvej futbalovej ligy zmeria si sily s najlepšími slovenskými klubmi.


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014