Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Grécko sa postaralo o vyradenie ruskej zbornej

asasd

O jediný gól zápasu vo Varšave sa postaral v nadstavenom čase prvého polčasu grécky kapitán Giorgos Karagounis. Kto pozeral premier league naživo videl ako Gréci obsadili v tabuľke druhé miesto so štyrmi bodmi, Rusi s rovnakým bodovým ziskom skončili tretí pre horší vzájomný zápas. Skupinu vyhrali Česi, ktorí v súbežne hranom dueli vo Vroclave zdolali domáce Poľsko 1:0.

Do zápasu vstúpili lepšie Gréci, ktorým postupová matematika velila zvíťaziť. Už v 6. minúte Katsouranis šikovne tečoval loptu po rohovom kope Karagounisa, no brankár Malafejev vytlačil jeho pokus mimo priestor troch žrdí. Po úvodnom tlaku súpera prevzali iniciatívu Rusi, ktorým na postup do štvrťfinále stačila aj remíza. Gólman Sifakis najprv v 10. minúte úspešne čelil zakončeniu Aršavina a o tri minúty neskôr sa síce márne naťahoval po strele Keržakova, lopta však tesne minula cieľ. Keď sa už zdalo, že mužstvá zídu do kabín za bezgólového stavu, v druhej minúte nadstaveného času grécky kapitán Karagounis po chybe Ignaševiča vnikol do šestnástky a prestrelil Malafejeva - 1:0.

Rusov gól do šatne prinútil k väčšej aktivite, no grécka defenzíva sa ani pre stávkové kancelárie pre nich stala neriešiteľným rébusom. Zverenci Fernanda Santosa navyše hrozili rýchlymi protiútokmi, pričom po jednom z nich v 61. minúte Ignaševič nedovoleným spôsobom zastavil v šestnástke Karagounisa, no hlavný rozhodca Eriksson namiesto nariadenia pokutového kopu ukázal strelcovi prvého gólu žltú kartu. Rusi mali na mále aj v 70. minúte, keď Tzavellas z priameho kopu opečiatkoval spojnicu brvna a ľavej žrde. O päť minút neskôr pálil na druhej strane z veľkej diaľky Denisov, Sifakis však jeho pokus dokázal skrotiť.


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014