Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nevyspytateľný hráč z Talianska

Nedeľňajšia štvrťfinálová bitka Anglicko – Taliansko bude i súbojom dvoch zlých chlapcov – Wayna Rooneyho a Maria Balotelliho (obaja na snímke). Zatiaľ čo výstredný útočník Manchestru United má priviezť ´Albion´ po roku 1996 opäť do semifinále majstrovstiev Európy, divoký hrot Manchestru City je záhadou aj pre vlastných spoluhráčov.

Raz geniálny. Potom banálny. Inokedy šialený. No vždy predovšetkým nepredvídateľný. „Mario, spolu  dokážeme tenisové výsledky,“ vyzýva kapitán talianskej reprezentácie Gianluigi Buffon spupného mladíka pred duelom európskych klasikov. Úspešnejší z tejto dvojice sa stretne vo štvrtkovom semifinále s Nemeckom. 

Balotelli polarizuje fanúšikov aj na Apeninskom polostrove. Časté excesy vo futbalovom i súkromnom živote znižujú jeho imidž. Sú len tí, ktorí ho neustále podporujú a tí, pre ktorých je premrhaným talentom. Po excelentnom góle za chrbát írskeho brankára Shaya Givena sa otočil k talianskej lavičke a adresoval na ňu pár expresívnych výrazov. Ešteže mu obranca Leonardo Bonucci zakryl ústa. „Mario je silný a nevyspytateľný. Žiaľ, robí veľa hlúpostí,“ vyhlásil o ňom. 

Roberto Mancini si s ním tipovanie v Manchestri City počas uplynulej sezóny užil až-až. Teraz mu do dejiska šampionátu odkázal:„Mario, nerob Prandellimu problémy!“ Kouč ´squadry azzurry´ má napriek známym výstrelkom pre mladíka pochopenie:„Hlboko vo svojom srdci je Mario zlatý chlapec.“ U jeho predchodcu Marcella Lippiho nemal Balotelli žiadnu šancu. Angličania veľmi dobre vedia, čo stačí na jeho rozdráždenie. „Existujú dvaja Mariovia,“ tvrdí pre skysports.com jeho klubový spoluhráč James Milner. V nedeľu bude stáť na opačnej strane aj brankár Joe Hart. Čerstvý majster Anglicka ubezpečuje, že Balotelliho nebudú provokovať. „Nik z nás ho nemá záujem priviesť do zúrivosti.“


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014