Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prípravný zápas Rusko Litva sa obišiel bez gólov

V posledných zápasoch pred zahájením Eura 2012 majú tímy európskych krajín možnosť pripraviť svojich futbalistov na náročné boje samotného šampionátu. Jeden z veľkých favoritov však zaváhal v prípravnom zápase proti Litve a tak veľký favorit z východu len remizoval. Motivovaný úspechom hokejovej reprezentácie, futbalisti Ruska sa pokúsia nadviazať na šnúru úspechov svojej krajiny.

Ruský redaktor Kalashnikov prehlásil, že Rusko má asi najľahšiu skupinu na šampionáte a má reálne šance získať prvé alebo druhé miesto skupiny A. Ambície ruskej reprezentácie tak siahajú minimálne na dosiahnutie štvrťfinále. Ak budú futbalové výsledky priaznivé, Rusko sa môže 22. júna ocitnúť v štvrťfinálovom zápase proti Nemecku. Zaujímavosťou je, že práve v tento deň sa pre väčšinu Ruska začala Druhá svetová vojna. Prezident Vladimír Putin poznamenal, že by rád uvidel porážku nemeckej reprezentácie.

Namiesto sledovania Premier league naživo, pozornosť Rusa Abramoviča sa presunie do Poľska a Ukrajiny, kde sa bude odohrávať tohtoročné Euro. Rusko si prvý ostrý zápas zahrá proti výberu Českej republiky už budúci piatok. Úvodný zápas si na českej strane dosť pravdepodobne zahrá práve brankár z Abramovičovej Chelsea Petr Čech.

Pred samotným turnajom si ešte Rusko piatok zahrá s výberom Talianska. Veľké očakávania sa kladú na ruskú hviezdu Shirokova, hráča Zenitu, ktorý v posledných rokoch dosahuje mimoriadne dobrý výkon v drese svojho týmu i reprezentácie. Holandský reprezentačný tréner Advocaat neváha nasadiť jeho obľúbenú formáciu 4-3-3, pre ktorú priaznivo hovoria výsledky od roku 2008. Výsledok nasadenia novej formácie sa prejavil najmä v zosilnení obrany.


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014