Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Draft slovenského hokejistu do New Yorku

Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský zmení v rámci zámorskej NHL svoje pôsobisko vrámci pozerania f1 online. Jeho doterajší zamestnávateľ Anaheim Ducks ho v noci na sobotu vymenil do New Yorku Islanders za právo výberu v druhom kole budúcoročného draftu.Tridsaťpäťročný zadák odohral v minulej sezóne v drese "káčerov" 68 zápasov, v ktorých zaznamenal 27 bodov (6+21), 47 trestných minút a v hodnotení plus mínus sedem plusových bodov.

Anaheim získal Višňovského v roku 2010 z Edmontonu Oilers výmenou za obrancu Ryana Whitneyho a výber v šiestom kole tohoročného draftu. "Myslím si, že angažovanie Višňovského bol správny ťah. Mal som tú možnosť zahrať si s ním v Los Angeles,“ vyjadril svoje športové tipy. V NHL už pôsobí nejaký čas a vie, ako funguje šatňa, vie odohrať dobrý zápas a vie tiež priučiť mladších hráčov," citoval oficiálny web "ostrovanov" útočníka Matta Moulsona.

Držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS odohral dosiaľ v NHL 11 sezón. Profiligovú kariéru odštartoval v Los Angeles Kings, neskôr pôsobil v tíme "olejárov" a naposledy v Anaheime. Celkovo odohral 771 duelov s bilanciou 450 bodov (117+333).Višňovský by sa v novom tíme mal stretnúť s krajanom a ďalším zadákom Milanom Jurčinom, ktorý za Islanders odohral posledné dve sezóny.

Nemecký pilot F1 Michael Schumacher (na fotografii), ktorý je veľkým fanúšikom futbalu, vyslovil radosť z postupu národného výberu do semifinále EURO 2012. Štyridsaťtriročný pilot tímu Mercedes vyzdvihol predovšetkým mladých hráčov. "Skvele zapadli do kolektívu a navyše strieľajú dôležité góly. Koncept spojenia skúseností s mladíckou dravosťou funguje perfektne," dodal Schumacher, pripravujúci sa na VC Európy vo Valencii.


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014