Sport News

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Španielsko verzus Francúzsko

Francúzsko zasa vyšlo zo skupiny s prehrou od Švédov. Štvrťfinálový súboj „o Pyreneje“ sme rozobrali s brankárskym internacionálom, ktorý vo Francúzsku žije a pôsobil. Alexander Vencel ml. neprekvapuje – favorit je jasný, no Les Bleus pred „fúriou“ ani náhodou nezatracuje.

Španieli s Francúzmi postúpili zo základných skupín a obidve mužstvá hrajú celkovo o tretí primát európskych majstrov. „Francúzov čaká extraliga s bet365 a náročné stretnutie a je každému jasné, že favoriti v ňom nie sú. Napriek tomu majú nádej, že Španielsko môžu zdolať. Skôr by som očakával, že budú chcieť udržať bezgólový stav čo najdlhšie a všetko by sa mohlo rozhodnúť v predĺžení. Rozhodovať pritom môže každý drobný detail,“ prorokuje Alexander Vencel. 

Zverenci Laurenta Blanca pricestovali na šampionát s bilanciou 21 zápasov bez prehry. Tú na Eure natiahli ešte od dve stretnutia. V základnej D skupine remizovali s Anglickom (1:1), porazili domácu Ukrajinu (2:0), no dlhú šnúru im uťali Švédi (0:2). „Môžem povedať, že doma sa na nich strhla obrovská sprcha kritiky. Fanúšikovia sú citliví na výkony ekipy, v konečnom dôsledku na turnaj sa pozerali s patričnou nádejou, keďže si naň mužstvo donieslo takúto zápasovú bilanciu.“

Niekdajší brankár Strasbourgu a Le Havre pripomína, že „galský kohút“ je na turnaji v inej situácii, ako pred dvoma rokmi v Južnej Afrike: „Na druhej strane, nemôžeme povedať, že premier league naživo by bola zlá skúsenosť.  Časy, keď bol v ňom Zidane či Deschamps sú dávno preč. Tento stále novo-tvoriaci tím sa neprestal hľadať. Z kádra možno spomenúť Karima Benzemu. Mal v Reale úžasnú sezónu. Napriek tomu, na jeho adresu, ako aj na adresy jeho spoluhráčov sa stále vyťahujú veci v čom sú zlí a každý do futbalu priveľa mudruje.“


šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014